Inhoudelijke afstemming van veel voorkomende elementen

Uit Zorginformatiebouwstenen
Ga naar: navigatie, zoeken

Locatie

Voor locatie wordt geen EA pattern aangemaakt, maar de modellering voor sectie waarin dit concept voorkomt moet als volgt zijn:

Locatie Pattern.png

CCR CodedDescriptionType

In de CCR standaard wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het CodedDescriptionType om gecodeerde concepten te typeren. Dit type bevat o.a een tekstveld, een code en een codesysteem. Daarnast kunnen aan de code atrributen worden toegekend. In de bouwstenen wordt dit CCR type gerepresenteerd door het CD type. Met dit type kunnen alle velden van het CodedDescriptionType beschreven worden, behalve de attributen. Deze attributen worden in de bouwstenen niet gebruikt. Het is dus niet de bedoeling om naast een concept van het type CD een apart ST type concept te hbbben dat de omschrijving van het concept weergeeft.

Concepten met waarde en eenheid

Concepten zoals uitslagen die een waarde en een eenheid hebben worden gemodelleerd met datatype PQ (physical quantity). Dit geldt ook voor concepten die als eenheid een hoeveelheid per tijdseenheid hebben, bijvoorbeeld aantal per week. Deze eenheden zijn in UCUM opgenomen. Er komen dus geen aparte concepten voor aantal en eenheid, één type PQ concept volstaat. Een valueset met toegestane eenheden hoort is dan ook niet nodig.